25.4.2010

Saippua juttui

Eilen pidin saippuakurssin ja tässä oma saippuani; laitoin pikkuriikkisen siihen lilaa väriä ja omenan tuoksua. Perusaineet ovat oliivi- ja rypsiöljy, kookosrasva, vesi.


Tuoksut ovat niin yllättäviä, että saippuamassa saattaa joskus jämähtää yhtäkkiä ja massa onkin vaikea saada muottiin nätisti. Tässä kuvassa jämähtänyt saippuamassa palanen. Mutta kurssilla onkin hyvä nähdä vähän epäonnistumista, siitähän parhaitan oppii.

Kurssilaisen saippua geelivaiheessa. Saippuaan lisätty kauralesettä ja sinistä väriä sekä omenan tuoksua. Luulisin kyllä, että kaikki onnistuivat kutakuinkin hyvin saippuan kanssa, mutta vielä saa malttaa odottaa kuukauden verran saippuan "kypsymistä" ennen käyttöönottoa.

8 kommenttia:

 1. Komeita saippuoita tehtynä aidoista aineista, hienoa! Ai sen pitää kypsyäkin - tulee mieleen juusto:) Eikö mitään lipeää tarvita nykyisessä saippuanteossa?

  Olen pessyt tukkani marseillen saippualla toista kuukautta jo ja hyvältä tuntuu.

  VastaaPoista
 2. Juu Inkivääri, eipä taida saippuaa syntyä ilman lipeää, ehkä se sen takia sitten saapi kypsyä, kun lipeä sitten siitä häviää.
  Luulisin että nämä ovat marseillen saippuan tapaisia, mies on kans pessyt näillä tukkansa.

  VastaaPoista
 3. Hienoja saippuoita olet taas tehnyt ja varmaan mielenkiintoinen kurssi.

  VastaaPoista
 4. Nyt tuli sellanen juttu mitä en olekaan kokeillut.Saippuointi.Voi tulisitpa meillekin pitämään kurssia moiseen. Ihan olisi kiva oppia uutta.
  Köyhän kartanon Mii:ltä ostin omatekoista saippuaa ja voi kuin se tuoksuukaan hyvälle.
  Vappuviikon iloisia törähdyksiä Sinulle.
  Kaisalta

  VastaaPoista
 5. Tuo olisi melkoisen kiehtovaa hommaa, joskus vielä minäkin menen saippuakurssille! Ihania käytössäkin, nuo itsetehdyt saippuat.

  VastaaPoista
 6. Jotenkin sen näköisiä, että tekisi mieli maistaa :)

  VastaaPoista
 7. Noin meillä Ukkolassakin olisi pitänyt saippuaa tehdä. Minä senkun istuin sohvalla ja vähän murmatin kun saippuaa tehtiin valmiista levystä. Muotit, tuoksu ja värit ei ne oo muuta kuin pintaa.

  VastaaPoista
 8. Ihanan sinistä saippuaa!
  Tätäkin hommaa pitäisi joskus päästä kokeilemaan.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!