10.1.2014

Kurpitsasaippua


 Siitä onkin kauan kun viimeksi tein saippuaa. Nyt oli kotoa saippuat niin loppu, että oli  jo korkea aika saada uutta.  Ystävältä sain kurpitsan. Mieleen tuli, että jospa se olisikin hyvää myös saippuassa.


 Leikkasin kurpitsan ja otin siemenet talteen, no ne voi ainakin syödä jos ei muuta. Terveellisiä.


 Sauvasekoittimella tein sosetta, ihan vähän lisäsin vettä mukaan.


 Tähän saippuaan käytin kooskosrasvaa, rypsiöljyä, oliiviöljyä, palmuöljyä,pähkinäöljyä, risiiniöljyä.
Kurpitsasoseen, hieman kuivattuja kehäkukanlehtiä sekä kurkkutuoksua.


Kuvassa näkyy kehäkukanmureneita pinnalla ja pohjassa. Aavistuksen laitoin punaista väriä mukaan.
Kyllä näillä taas kelpaa peseytyä, kunhan nyt saavat kovettua ja "kypsyä" kuukauden tai pari.


6 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä ovat, oikein kesäisiä! :) Oletko itse kasvattanut kehäkukkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toissakesänä varmaan koitin niitä kasvatella, ihan vähän sain ja ne kuivatin ja laitoin jemmaan. Kohta varmaan uusi yritys :)

      Poista
    2. Mihinkäs aikaan ne siemenet pitäisi laittaa itämään? Suunnitteilla on kasvihuoneviritys, joten mieli tekisi kokeilla kainlaista.

      Poista
  2. Hmm, joskus olen koristekurpitsaa kasvatellut, mutta en osaa sanoa milloin siemenet pitäs laittaa itämään. Ehkäpä huhtikuulla, onhan se kuitenkin aika nopea kasvuinen.

    VastaaPoista
  3. Kivan näköisii saipoit, eikä varmaa tuu iha heti samallaisii vastaa :)

    VastaaPoista
  4. Makoisan näköistä saippuaa ;) voisit vaikka kurkata tuonne: http://matkamuotoilijaksi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!