26.12.2014

Persimonsaippuaa :)

Taisi tämä persimon päästä liian kypsäksi, no olisi ollut varmaan hyvän makuinen kylläkin, mutta teinpä siitä saippuaa. Taidan olla "hiukanhullukemisti", kun täytyy saippuaa kokeilla kaikesta. Mutta olipa jännä reaktio tulossa.

 Öljyt ja rasvat sulatin ja sekoitin. Persimonin soseutin ja lisäsin vettä, jotta sain tarpeeksi nestettä.
Lipeän kanssa kun pääsi kosketuksiin, niin muuttui aivan mustaksi aineet.

 Pelkäsin ylikuumenemista, persimon on aikas makea, mutta turhaan. Geelivaihe tuli ja meni aika nopeaan.
 Tänään  leikkasin, saippua oli oikein ihanan tuntuinen ja helppo tavisveitsellä leikata.

Väri on kaunis tumman ruskea. 

5 kommenttia:

  1. Kauniin näköisiä ovat! Yllättävää tosiaan, että vetivät noin tummiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotin enemmän kyllä keltaista, mutta heti yllätyin. Jännä kokeilla mikä mitenkin käyttäytyy. Pihlajanmarjoista tuli myös tosi tummaa, oli ihan eri tuntuistakin. Vielä en ole niitä käyttänyt, mutta varmaan kohtapuoliin tulee nekin kokeiltua.

      Poista
  2. Jännä juttu kauniin ruskeita ovat:)

    VastaaPoista
  3. Ihan on saaristolaisleivän näköistä. Sopii hyvin jouluun, kun meillä on tapana silloin saaristolaisleipää tehdä. En ole kokeillut itse saippuan tekemistä. Näyttää mielenkiintoiselta.
    T. Maiju

    VastaaPoista
  4. Meilläkin tuppaavat persimonit usein ylikypsymään, en kai ole vielä riittävän tuttu sen kanssa. Kauniin suklaanruskeita saippuoita siitä sait - pitäisikös myös alkaa harrastaa saippuointia...!
    Onnellista Alkanutta Uutta Vuotta!

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!