9.4.2012

Pikkuinen mikrokakku



Sain tämän suklaamikrokakku reseptin veljentyttärentyttäreltä ja niin helppo se on tehdä ja maistuva, että laitanpa sen tänne blogiini kans. 

Sekoita kulhossa 
2 dl jauhoja 
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhe
1 tl leivinjauhe 
(1 tl vanilliinsokeri)

lisää 3 kananmunaa ja 150 g sulaa margariinia.

Minulla ei ollut mikroleivonta kulhoa niin laitoin lasikulhoon taikinan ja mikroon 4-5 min. täydellä teholla.

Tämä ohje sopii kuivakakuksi tai täyttää ja koristella miten haluaa. Nyt tein pienen pääsiäisversion, kyllä tästä kuudelle riittää aivan hyvin.

8 kommenttia:

  1. täytyypä otaa ohje talteen vastaisen varalle!

    VastaaPoista
  2. Olisikohan tässä minun pelastus. Tunnin päästä tulee vieras, eikä mitään tarjottavaa.

    VastaaPoista
  3. tämä sopii just ns, yllärivieraille, yleensä kaapissa on ko aineita ja nopasaan valmistuu. Sekoittaa vain kaikki ja "mössö" vuokaan, kantsie ehkä vähän sitä voidella, riippuen vuoasta. Minä lorautin hiukan sulanutta margariinia vuokaan.

    VastaaPoista
  4. Siinä on kakku yllättäjävieraille. Olen tainnu tehä tolla ohjeella joskus mikropiirakan.Oiskohan se ollu joskus jossain mikron mukana tulleessa keittokirjassa.

    VastaaPoista
  5. kokeilemme ystäväni kanssa tätä ! jospa onnistuisi (: mutta laitatko kananmunat raakana mikroon, koska olen kuullut että siitä tulee sotkuista ?? voikin suli mikrossa alle minuuttiin!!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: kokeile pois, ei voi epäonnistua. Haarukalla sekoitin kananmunat ennen kuin lisäsin ne taikinaan.

    VastaaPoista
  7. kiitos paljon, täytyypä kokeilla!!(:

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!