15.12.2008

Joulukukkia vuonna 1935


Katselin Suomen kuvalehteä vuodelta 1935 ja näin joulukukista jutun. Tuossa ylimmässä kuvatekstissä lukee : Kaunis ryhmä keltaisia narsisseja, jotka joulun aikoina ovat erittäin suosittuja.

Itse en muista koskaan nähneeni joulunaikaan narsisseja, ne ovat niin keväisiä kukkia, voisikin olla kiva niitä jo joulunaikaan katsella.


Tulppaanin kuvatektissä lukee: Nykyaikainen valkoinen tulppaani on varmaan yhtä kaunis ja herättää yhtä paljon huomiota kuin aikoinaan Akexander Dumas´n "musta tulppaani".

Klikkaa kuvaa niin koko tekstikin on jotenkin luettavissa.

14 kommenttia:

 1. En ole kyllä minäkään pitänyt narsissia minään joulukukkana. Noita vanhoja tekstejä on ihan hauska lukea. Siinä huomaa, miten maailma on muuttunut. En tiedä, onko edukseen.

  VastaaPoista
 2. Eipä nykyään tosiaan narsisseja joulun aikaan saa ollenkaan. Hyasintti on näköjään pitänyt pintansa jo kauan:)

  VastaaPoista
 3. Plantagenissa myytiin jotain pikkunarsissia purkissa ja minä ihmettelin, että jouluna! Just tänään poikkesin siellä.

  VastaaPoista
 4. Näitä vanhoja juttuja on kiva lukea ja myös vanhemmilta henkilöiltä kannattaa kysellä entisajan tapoja.

  VastaaPoista
 5. Minulle narsissit liittyvät kevääseen. Sain niitä aina Mummolta kimpullisen syntymäpäivänäni joka on toukokuussa. Eräällä ystävälläni oli punaisia tulppaaneja, jotka olivat upean jouluisia.

  VastaaPoista
 6. Sama täällä, en muista, että narsisseja olisi ollut joulukukkina. Tasetteja kylläkin.
  Mustia tulppaaneja näkee myös harvemmin.

  VastaaPoista
 7. Oi! Täälläkin on historian havinaa! Kaipasinkin tuota joulukukkahistoriaa, kun yllätyksekseni kotiliedessä vuodelta 1932 ei puhuta mitään joulukukista. Narsisseja olisi toden totta hauska ketsella joulunakin, mutta ehkä ennemmin valkoisia, keltaiset ovat kyllä niin keväisiä. Jaa, valkoiset tulppaanit olivat trendikkäitä silloin jo! :)

  VastaaPoista
 8. Hei
  Tulin heti vastavierailulle.
  Narsisseja jouluna, mielenkiintoinen juttu. Itse olen niin tottunut yhdistämään ne kevääseen ja pääsiäiseen.

  T. Sussi

  VastaaPoista
 9. Vai näit sinä Krisu jo pikkunarsisseja, no ehkä ne ovatkin jo tulossa muotiin sitten joulukukkanakin. Aikas kiva yhteensattuma.
  Eikä mustat tulppaanitkaan niin taida jouluun sopia, kenties kylläkin toisten kukkien joukkoon asetelmissa.

  Kiitokset kovasti kukkakommenteistanne ja Sussille kiitokset vastavierailusta :)

  VastaaPoista
 10. Vastavieraisilla minäkin.
  Mahtava kankuri oletkin.Tulppaania pidän minäkin joulun kukkana mutta narsissit on uusi juttu. Hienoa, että sulla on säilynyt vanhoja lehtiä noin hyvin.
  Minäkin olen kutonut mattoja ja poppanoita. Haaveena on pystytellä äidiltä perimäni kangaspuut sisälle.Haluaisin tehdä kudonnaisia pajuista ja poppanasta. Olen yhden sellasen nähnyt livenä pajukurssin ohjaajalla ja ihastuin ikihyviksi.
  Ruskea loimi ja pajunpätkiä sekä superhienot ruskan väriset poppanakuteet.Sen vielä joskus teen.

  VastaaPoista
 11. Eipä taideta narsisseja todellakaan näkyä! Mutta muita kauniita kukkia kyllä löytyy. Sinulla on oikea aarre, kun noin vanhan lehden olet löytänyt. Hyvää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kiva kun kävitte Pajupirtti ja Sisko :) Toivonmukaan haavesi toteutuu kangaspuista, vanhat puut ovat niin hienoja.
  Meillä on koko vuosikerta tuota suomen kuvalehteä, taidankin silloin tällöin laittaa tähän blogiinkin siitä mielenkiitoisia juttuja, kunhan niitä katselen.

  VastaaPoista
 13. Uutta minullekin nämä narsissit joulukukkina, vaan miksei! Itse asiassa valkeat tulppaanit ovat olleet omassa joulupöydässäni usein, vaihtelun vuoksi punaisille.
  Joskus kasvatin itse jouluhyasintit syksyllä istuttamalla hyasintin mukulat. Nyttemmin mukulat ovat jo niin kalliita, etten raaski ja toisekseen, niistä ei enää viime aikoina tullut sellaisia upean suuria ja näyttäviä.
  Ihastelin jälleen kerran käsitöitäsi!

  VastaaPoista
 14. Kiva leikkeen olet vuodelta -35 laittanut meille esiin!:)

  Onpa mielenkiintoista, että narsisseja on pidetty joulukukkana. Missähän vaiheessa se siirtyi kevään kukkasiin.
  Ja yllättävää on myös, että valkoinen tulppaani on ollut suosittu ja tuolloin puhuttu jo mustastakin tulppaanista, kun olin siinä käsityksessä, että musta tulppaani on vasta viime vuosina kehitetty.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!