24.4.2009

Kassi


Käsityöntaiteen perusopintojen pariin: meillä oli kevään aikana kestävän kehityksen teema ja suunnitella asukokonaisuus. Tehtävä tehdä laadukkaasta vanhasta laadukasta uutta.

Minulla oli vanhoja farkkuja, joita olen säästellyt, että joskus leikkaan matokuteiksi. Enpä vielä ollut kerennyt ja nyt päätin niistä tehdä kassin. Suunnitella pitäsi vielä asuun esim. hame ja hattu. (Näitä ei tarvitse silti valmistaa.)


Aloin farkkuja värjäämään reaktiiviväreillä; lämpöisen ja kylmän punaisella sekä niiden sekoituksella. Kokeilin miten farkku värjäytyy ja ihmeen kivasti kuitenkin, mitä aluksi ajattelin. Eri farkut vähän eri tavalla.


Sitten tekemään kassista suunnitelmaa ja leikkasin suikaleita. Tarvitsen aikas ison kassin, sillä tuntuu että tätä tavaraa saa kuskata paljon näihin "kässäkerhoihin".


Kirpparilta löysin tämän kauniin pitsin ja sekin sitten värjäykseen mukaan.

Kassin päädyssä olen hyväkseni käyttänyt myös tuota farkun takataskuosaa.


Lopputulokseen olenkin erittäin tyytyväinen. Sain reippaan ja reilun kokoisen kassin vanhoista farkuista.


Kassin vuoren myös värjäsin, vuoreenkin käytin vanhaa kangasta. Taskun somisteena solmuvärjäystä.
Nyt sitten taas uusia väriliemiä laittamaan... ja suunnittelemaan.

21 kommenttia:

 1. Tulipas kaunis kassi.
  Tuo tarpeettomaksi käyneen hyötykäyttö onkin tervetullutta ja antoisaa käteville käsille ja ilo katsella.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno kassi, väri on herkullinen!

  VastaaPoista
 3. Hieno kassi ja niin hyvää työtä. Kivat värisävyt.

  VastaaPoista
 4. Upea kassi tuli! Kaikkea pitäisi käyttää enemmän uudestaan, mutta aina vaan kauppaan ja vanhat vaatteet pois. Hieno juttu, kiva kun näytit kuvat!

  VastaaPoista
 5. Oooohhh! Se käy, kun sen osaa!!!

  VastaaPoista
 6. Kyllä sitä hienoa jälkeä tulee kun sen hallitsee, tuollaiset kassit maksavat maltaita ja ei ole myöskään mikään tusinakassi.

  VastaaPoista
 7. Hieno laukku kaikkinensa. Väri on kiva! Pitkästä aikaa täällä kurkkimassa, tulit mieleeni, kun olin päivällä kutomassa. Nyt talletankin sivusi osoitteen ja tulen pian taas lukemaan ja katselemaan juttujasi, paljon on kiinniotettavaa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos taasen kivoista viesteistänne, on kiva saada työlleen palautetta:) niin ruusuja kuin risujakin. Toistaiseksi ei ole vielä risuja tullut, mutta nekin ovat suotavia, niistä saisi oppia edelleen...

  VastaaPoista
 9. Jopa on kaunis! Ei ole koskaan tullut mieleeni värjätä värillistä kangasta, mutta tuosta farkkukankaasta tuli ihanan elävää pintaa.
  Nuo käsityötaiteen opintosi ovat niin mielenkiintoiset. Kiitos siitä vihjeestä liottaa kaurapuuroa pitkään värjätystä kankaasta. Toimi!

  VastaaPoista
 10. todella ihana kassi! nyt tuli niin ikävä värjäys kattiloiden ääreen.. milloin oi milloin saan taas sukeltaa värjäyksen ihnaan maailmaan :) saako muuten kysyä että mikä oli tuo kaurapuuro vinkki josta Leena mainitsee ?

  VastaaPoista
 11. Kiitos, kiitos teille:)

  Uteliaisuus:Leenan mainitsema kaurapuuro liittyy estovärjäykseen ja puuron pesuun kankaasta.

  VastaaPoista
 12. Kylläpä tuli hieno kassi!

  VastaaPoista
 13. Reipas väri, komea koko. Kestävyyttä ja sitä kierrätystä.
  On hieno.

  VastaaPoista
 14. Ihana kassi! Kaunis se olisi ollut jo ihan farkkusinisenänäkin. Odotan innolla mitä seuraavaksi keksit!

  VastaaPoista
 15. Hieno kassi! Vanhasta saa todella kivaa ja persoonallista uutta!
  Kiva sattuma, kun itse pesin eilen kasan poikien farkkuja (niitä lököpöksy skeittihousuja) ja suunnittelin ompelevani niistä kummallekin koristetyynyn ;)

  VastaaPoista
 16. Tosi hieno kassi! Miäkii aina mietin mitä vanhoista vaatteista yms. vois tehä. Tosin ne jää useimmiten tekemättä, mut kuitenkii, mitää ei voi heittää poiskaan!
  Vuorin tekeminen on minusta ajatuksenakin jo rasittava. Kyllähän siitä kassista tulee vuorin kanssa paljo siistimpi.

  VastaaPoista
 17. Olet sinä kätevä, näin kauniin kassin sait farkuista! Hauskaa Vappua sulle!

  VastaaPoista
 18. Ompa hyvän näköinen kassi. Oikeastaan on tosi hyvä, että nyt on tuo uusio-fuusio muodissa, tulee käytettyä vanhat hyvät tavarat järkevällä tavalla. Minäkin pengoin kangas kasaani ja sain aikaiseksi yhtä ja toista ja samalla sain tilaa kaappiin ja nauhalaatikkooni.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!