25.5.09

Voikukka värjäystä


Pitihän sitä kokeilla voikukilla värjäämistäkin, kun ei ennen ole tullut tehdyksi.


Liemi näyttää vihertävältä ja lanka kellertävältä tässä värjäyksen puolivälissä.
(alunapuretus)


Vasemmalla lanka valmiina. Ihan kivan keltainen.
Jälkiväriin laitoinkin harmaan langan ja kun tuntui ettei siihen oikein enää mitään väriä tule, lisäsin joskus aiemmin jo käytetyt punapuun jämät pikku pussissa liemeen. Punapuu on niin voimakas väriaine, että en vieläkään niitä pois heittänyt, vaan joskus taas laitan väripataan mukaan jos lisäväriä kaipaan. Tästä tuli kanssa mieleiseni väri.

14 kommenttia:

 1. Kauniita lankoja kun osaat tuon homman. Vielä ei ole värjäyskärpänen puraissut niin kovin, että olisin koittanut itse. Emalikattilan jo tuossa toin maalta, että on sitten valmiina.

  VastaaPoista
 2. Ihana pehmeä sävy langoissa.
  Tuo alemman kuvan kukkanen on kaunista luojan luomaa taidetta.

  VastaaPoista
 3. Kauniita värejä. Itse värjäsin voikukalla pari vuotta sitten ja sain hyvin vaalean keltaista. Ilmeisesti koko voikukalla saisi keltaisempaa kuin pelkillä kukinnoilla, mutta sitä en ole kokeillut.

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä Pian kanssa, että lehdissä on enemmän väriä kuin kukissa. Olen kerran nähnyt kun voikukilla värjättiin, niin ihan samanvärinen lanka tuli kuin sinulle. Herkän kaunis tuo väri on, minusta kauniimpi kuin kukkiva voikukka tuolla pihalla.

  VastaaPoista
 5. Ihanan pehmeä sävy. Kätevä tapa hyödyntää voikukkia!

  VastaaPoista
 6. Kiitokset teille kaikille, taidan ehkä joskus kokeilla koko kasvilla värjäämistä, niistä ei luulisi ainakaan pulaa tulevan.

  VastaaPoista
 7. wow, so beautifull, though i don't understand the language, hehehe

  VastaaPoista
 8. Taas oli hyötyä keltaisista voikukkapelloista, hienosti sait väriä ja tuo toinen oli oiva lisäys, kaunis väri tuli siihenkin.

  VastaaPoista
 9. AIvan ihania sävyjä langoissa. Tuosta kasvivärjäysestä on tainnut innostua aika moni. Tuolla tavalla saisi persoonallisia neuleita, lankakaupoissa kun vaihtelevat aika nopeaan tahtiin nykyisin muotiväreissä, eletäänköhän lankamarkkinoillakin aikaa kvartaaleina?

  VastaaPoista
 10. En ole koskaan luonnonväreillä värjännyt, mutta Tytär moisella kyllä uhkailee. Ehkä sitten sienisadon aikaan...
  Herkullinen väri tuo punertava.

  VastaaPoista
 11. Kaunis vaaleankeltainen väri tuo voikukista saamasi! Kasvivärjäyskärpänen "puraisi" minua eka kertaa viime kesänä,mutta valitettavasti vasta syyskesän puolella. Ei ollut paljon kukissa enää "voimaa". Mesiangervolla sain kauniin keltaisen värin. Tuomen lehdillä ja lupiininkukilla myös kokeilin. Jokohan nuo kattilat tarttis kaivaa esille ja jatkaa kokeiluja!
  Kauniita mattoja olet kutonut!
  Lämmintä loppuviikkoa! (meille lupasi kovia tuulia)

  VastaaPoista
 12. Crazy nothing, thank you for your visit.

  Tia ja Hoover kanssa kiitokset.

  Tii: saattapi olla että hyvinkin hurahdat myös tähän värjäykseen.

  Irina: juu kattilat vain esiin, näin ennen juhannusta saakin hyviä värejä lehdistä. Vaikkapa lupiininlehdistä, sen kukilla en olekaan värjännyt.

  VastaaPoista
 13. Jälleen tosi kauniita lankoja.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!