Keitin kuivattuja kuoria tunnin verran, kauniin punaruskea liemi tuli. Liemen ph oli voimakkaasti hapan, noin 4. Lanka näytti liemessä oikein mukavan väriseltä, alunalla puretin ja tulos oli aivan jotain muuta. Keskimmäinen lanka on alunalla purettu, väri ei jäänyt laisinkaan kiinni lankaan, hailun keltainen jäi. Osan liemestä säästin ja laitoin liemeen soodaa joka nostaa liemen emäksisemmäksi. Puretin langan viinikivellä. Tulos punertava. Vaalea lanka on kuvassa vain vertailunvuoksi alkuperäisen värisenä.
Mittatilausmattoja sekä muita sisustustekstiilejä. Käsinvärjättyjä Kudon-lankoja.
En ole tiennytkään, että saippuan pitää kypsyä. Kaikkea oppii.
VastaaPoistaNamin naköistä. Oliko helppo tehdä?
VastaaPoistaHienon näköisiä, kuin karamelliä. En tiennyt minäkään, että saippuan pitää kypsyä.
VastaaPoistaKiitokset Hanne, Päivikki ja Sussi:)
VastaaPoistaSaippuaa on kyl aikas helppo tehdä ainakin näin kylmämenetelmällä, kuten minä teen, mutta silloin saippuan täytyy vielä kuukauden päivät odottaa käyttöönottoa.
Mielenkiintoista! Mitenkä tuo lipeä? Mistä sitä saa? ja mahtaako se haista ihan kamalalle? Jotenkin lipeän yhdistää vaarallisiin aineisiin, onko se?
VastaaPoistaOi, ihanan näköisiä! Tuli himo kokeilla...
VastaaPoistaOn se tarkkaa työtä tuo saippuanteko, hienoja, paljon olet saanut aikaiseksi, kunhan kypsyvät pääsevät kulutukseen ;-)
VastaaPoistaTuota en osaa. Vois tietysti opetella. Ihania ne ovat itsetehdyt saippuat.
VastaaPoistaIrmeli:
VastaaPoistalipeää saa esim. apteekista ja ei se haise juurikaan. Onhan sen kanssa oltava varoivainen, syövyttävä aine se on, ei saa päästää esim. iholle.
Satu ja Leena, kantsii kokeilla, itsetehdyt saippuat ovat kivoja ja ihoystävällisiä.
Tialle myöskin kiitoksia, kiva kun jaksat käydä katselemassa puuhiani.