4.5.2010

Taimijuttui


Samettikukan taimet tuli koulittua pikku ruukkuihin. Laitoin ryhmä- ja iso samettikukkia.


Tässä on pikkuisia tiikerikaunosilmän alkuja, ehtiiköhän näistä tulla tänä kesänä vielä kukkia?
Vähän oli värjäykset mielessä, kun näitä laitoin kasvamaan. Kohta saapi nämäkin koulia, mutta ovat kyllä heiveröisiä.


Kärhön taimen ostin kun oli niin kutsuva, jos nyt onnistuisi tällä kertaa, edes yhdeksi kesäksi kukkimaan.

9 kommenttia:

 1. Onko sinulla kasvihuone, vai muuten valoisa ikkuna? Kevät on kummallinen aika, kun se saa sormet hipelöimään siemenpusseja :-)
  Minullakin on jotain kasvamassa, mutta kerron siitä lähipäivinä blogissa ;-)

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin hauskaa katsoa kuinka pienistä aluista tulee hienoja kukkia. Muista jutella taimille niin kasvavat nopeammin. Minä ainakin uskon niin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen monena vuonna kasvattanut samettiruusuja hyvällä menestyksellä, viime vuosina oikeastaan vaan krasseja. Nytkin minulla on krassit hyvällä taimella, lasitetulla parvekkeella niitä ei tartte edes suojata, jos nyt ei ihan mahdottomia yöpakkasia ala pitämään...

  VastaaPoista
 4. Uuna: eipä ole kasvihuonetta, ihan olkkarin ikkunalla nämä ovat, valoisa kylläkin. Tulenpa kohta katsomaan mitä sinulla kasvaa.

  Pensastasku: koitanpa muistaa näillekin jutella, kiitos vain muistuksesta.

  Eila: En olekaan pitkään aikaa samettiruusuja laittanut, siksi nyt ja kun ovat aika helppoja. Kranssit ovat varmaan huomenna vuorossa laittaa itämään. Toivon mukaan kerkeevät vielä ja osan suoraan sitten vain ruukkuun.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kärhö palkitsee sinut, se on niin ihana kukkija.

  VastaaPoista
 6. Kyllä ne sieltä hyvin ennättävät, napakoita taimia. Eihän niitä uloskaan uskalla vielä istuttaa aikapäiviin. Minulla olisi muuten morsingon siemeniä jossain, en ole saanut sitä meidän tontilla monivuotiseksi - siitä saa vissiin sitä sinistä väriä, jota ei monesta... Ei kyllä taida enää tänä keväänä ennättää.

  VastaaPoista
 7. Sinulla paljon on pieniä alkuja, minulla ei muita kuin pelargoneja.

  VastaaPoista
 8. Tänä vuonna en pannut mitään kasvamaan. Petyn aina, kun taimet kasvavat nopeasti pitkiksi ja honteloiksi ja kuolevat sitten heti maahan päästyään. Mutta ehkä vieläkin ehtisi?
  Mitä väriä muuten siitä kukasta saa?

  VastaaPoista
 9. Samat ovat harrastukset. Perinteisesti laitan köynnöskrassia ja samettiruusua kasvamaan. Ovat sellaisia kiitollisia kukkijoita ja helppoja kasvattaa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!