Tässä ämpärillinen pajun kuoria ja puun palasia. Ennen en ole kuorilla värjännyt (joskus kyllä koivunkuorilla) että antaiskohan joku minulle hyviä vinkkejä värjäyspuuhiin.
Jossain ohjeessa oli että soodan kanssa jossain taas lipeän kanssa keiteltiin. Haluaisin näillä kokeilla eri vaihtoehtoja, niitä kyllä siellä vielä riitää toinen tai kolmaskin ämärillinen.
Nyt ensiksikin varmaan näitä pajunkuoria kantsii liottaa ainakin vuorokauden tai kaksi.
Palailen vielä myöhemmin tähän aiheeseen.
Pajusta tulee upea väri. Kannattaa liottaa hyvin.
VastaaPoistaVärjäsin joskus luonnonvalkeaa Nallea Terijoen salavan kuorilla - kai sekin on joku paju :), ja tuli hienoja ruskean. beigen ja kellertävän sävyjä. En käyttänyt soodaa enkä lipeää, ohje oli jostain värjäysblogista...
VastaaPoistaKuoret olivat liossa varmaan pari vuorokautta.
Ihmettelimme meidän lähellä kentän laidalla kasvavaa pajua naapureitteni kanssa, kun pajusta oli kuori pois ja paloja ympäriinsä. Sitten yksi naapureista näki palokärkipariskunnan puun kimpussa. Ollaan yritetty saada kuvia niistä, mutta ei ole onnistuttu. Veikkaan siis että tikka on hakannut, mahdollisesti palokärki, koska jälki on ihan samanlaista.
VastaaPoistaVinkkiä pyysit ja vinkin saat. Viime kesän värjäripäivillä "Rouva Paatsama"(minun antama nimi yhdelle ohjaajistamme) kertoi käyttävänsä oksasilppuria pieniin oksiin ja kuoriin. Kun näin hakkeesta tulee pientä, pääsee väriä enemmän liukeamaan. En ole kokeillut, mutta sen tulen tekemään.
VastaaPoistaEnkuli ja Neferi; kokeillaan mitä tulee, liotkoon nyt rauhassa.
VastaaPoistaRiitta: varmaan tämänkin on palokärki tehnyt, ovat niin sen oloista lastua kylläkin.
Leena: tämä olikin kiva vinkki, laitan sen mieleen:)
Vaikuttaa ihan palokärjen "puuhommilta". Meillä oli pihahaavan juurella samanlainen savotta.
VastaaPoistaKatselin minäkin heti, että nyt on palokärki ollut asialla. On varmasti pitänyt metakkaa, kun on puuta kuorinut. Hyvät ovat olleet linnun apajat.
VastaaPoista