5.10.2011

Sienivärjäys

Aivan tästä talon takaa löysin verihelttaseitikkejä, oli pari veriseitikkiäkin ja kaneliseitikki. Ennen en ole niitä nähnyt tässä lähimaastossa. Mutta nyt onkin hieno sienisyksy. No sieniä oli pikkuinen määrä ja ne pikaisesti keitin ja värjäsin ja puretin alunalla.  Jospa löytäisi enemmälti....ja ehtisi hakemaan lisää.

14 kommenttia:

 1. Verihelttaseitikki, kuullostaapa pelottavalta ;) Kaunis väri!

  VastaaPoista
 2. Upeat värit langoissa :)

  VastaaPoista
 3. Rentukka: mikäs siinä nyt pelottavaa olis; ei se ole edes myrkyllinen, no ei sitä silti syödä tarvi:) Mut kiva keräillä ja värjätä.

  Tii ja Enkuli, kiitos teille kans; nämä vähän hailut värit tällä erää kun sieniä oli vähän, mutta eihä kaikki voi olla voimakkaita värejä.

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit! Ei uskoisi, että sienistä moiset ;)

  VastaaPoista
 5. Minusta nuo värit on kivat. Ja vielä värjätty sienillä o_O. Kauniit värit!

  VastaaPoista
 6. Ihanat värit oletkin saanut lankoihisi. Nyt tuntuu sieniä olevan aika paljonkin, en niitä kerää muuten kuin siistin mökin pihaa.

  VastaaPoista
 7. Suuremmalla määriä sieniä väri on tosiaan ihan eri. Nämäkin ovat kyllä kivat värit, ei yhtään kasveilla värjätyn oloiset.

  VastaaPoista
 8. Minä en ole koskaan saanut noin hempeitä värejä. Minulla on varmaan ollut sieniä enemmän ja niihin värin vähetessä on tullut enemmän oranssiin taipuva väri. Verihelttaseitikkiä ei varmaan enää ole, mutta viikko sitten löysin vielä paljon veriseitikkiä.

  VastaaPoista
 9. Täältä Keski-Suomesta löytyy vielä verihelttaseitikkejä, veriseitikkejä ei enää niinkään. Kaunis sävy, mikä lanka? Langat vaikuttavat tosi paljon värisävyihin.Minullakin alkaa olla mukava pussillinen veriseitikkejä pakkasessa ja kohta pääsen kokeilemaan!

  VastaaPoista
 10. Eiku siis verihelttaseitikkejä helttoina ja jalkoina =)

  VastaaPoista
 11. Tuija: tämä on virtain villan villalankaa ja ihan kokonaisia verihelttaseitikkejä (en erotellut niitä jalkoja) oli ehkä pari veriseitikkiä ja kaneliseitikkiäkin.

  Löysin vielä lisääkin, ja nyt ovat sitten värjäytymässä, jatkoa siis vielä seuraa.

  Kiitos kovasti teille muillekin mukavista kommenteista:))

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!