29.3.2012

Taimipotit

Nyt sain vanhan kirjan sivuille hyötykäyttöä ja nämä tuntuvatkin aikas kestäviltä. Mikä mielestäni parasta niin saa laittaa keväällä suoraan maahan, ei tarvitse irroitella purkeista taimia ulos.
Ei myöskään tarvitse mitään turveruukkuja ostella, näitä on niin helppo ja mukava tehdä. Onkos teillä kokemuksia?

14 kommenttia:

 1. Eipä ole kokemusta, mutta ihanilta näyttävät ja jos vain kestävät, aivan mahti idea!

  VastaaPoista
 2. Näyttävät kauniilta! Kiva idea!

  VastaaPoista
 3. Kerroppa ihmeessä miten teit nuo! :) Tuossa olisi meinaan ideaa. Ja lukutoukalle mitä sopivammat :D

  -Lilli-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista:) Juu koitanpa kertoa, eipä ole monimutkaista.
  Käytä jotain suorareunasita pikku purkkia esim. pilttipurkki tai nyt tässä minulla oli taustalla näkyvä alpro soya jukurttipurkki.
  Kirjasta repäisin parisivua ja käärin purkin ympärille. Sopivasti lyhentää sitä sivua, että ei ole liian pitkä, taittuu sopivasti pohjaksi. Siis taitella se ylimenevä osa pohjaan ja jos haluaa laittaa jonkin nauhan/narun ympärille ja sitten purkki pois ja sinne multaa. Sopii tähän vallan mainiosta sanomalehtikin, kunhan leikkelee sopivan kokoisia palasia, riippuu siitä muotin koosta.
  Selvisköhän yhtään??

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuosta selvää saa :) Kiitos! Pitää ryhtyä kokeilemaan jossain vaiheessa (tai ensin pitää löytää kirja jonka raaskii käyttää xD)

  -Lilli-

  VastaaPoista
 6. Eipä ole kokemusta, kun olen niin laiska mitään istuttamaan. Mutta hauskan ja kodikkaan näköisiä taimiastioita sinulla! ;o)

  VastaaPoista
 7. Uuden uutukainen lukijasi tässä, HEIPPATIRALLAA =D

  Olen monena vuonna tehnyt juuri noita paperipotteja. Ja hyvin ovat toimineet. Joskus pohjasta tuli niin paksu, kun taitoksia tuli useita päällekkäin. Silloin auttoi kun hiukan rikoin repäisemällä paperia pohjasta. Riippui taimesta, mutta useimmista otin maahanistutuksen yhteydessä paperit kuitenkin pois. Mutta käyttökelpoinen ehdottomasti.

  VastaaPoista
 8. Tutustumassa pitkästä aikaa blogiisi. Kaikkea mahtavaa sinulta on syntynyt. Olen ihan mykistynyt kaikesta kauniista; matoista , värjyksestä, luonnosta , kasveista ym. Harmi kun olet blogspotissa, niin en ole saanut sinua seurattaviini.

  VastaaPoista
 9. Hieno idea, kauniita, käytännöllisiä ja ekologisia!

  VastaaPoista
 10. Tuohan on hyvä idea! En ookkaan vastaavaa koskaan nähnykään.

  VastaaPoista
 11. Tein sellaisia parina vuonna sanomalehdestä, mutta eivät toimineet, ainakaan minulla. Kastelu sai sanomalehden ihan ruskeaksi ja ikävännäköiseksi.
  Ei sen puoleen toimi turveruukutkaan. Kaikki pienet taimenalut on muutaman viikon terhakoita, mutta saavat sitten juuripoltteen ja kuolevat varresta.
  Mitä siihen neuvoksi? Kastelenko liikaa? vai liian vähän?

  VastaaPoista
 12. Juuli: olen myös tehnyt aikasemminkin. Kyllähän ne alkavat lopuksi ruskettua ja tulla ikävän näköisiksi. Kastelen yleensä alusastialle, saavat pohjan kautta imeä. En tiedä sitten että miten käy:=

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!