3.5.2012

Kirvoja:(


Parisen viikkoa sitten leikkasin omppupuun oksia ja otin niitä maljakkoon kans jonkin verran. Odottelin ja odottelin kukkien aukeavan ja eipä ne aukea. Kunnes hiukan tarkemmin katsoin, kirvoja aivan hirvittävästi. Tuleekohan nyt oikeen kirvakausi sitten. Kuka tietää?   En edes tajunnut että  kirvat ovat jo valmiina puussa/kukinnoissa, luulin niiden tulevan vain jostain tai kait niitä tuleekin vielä lisää.
No niin, odotellaan sitten miten käy...

6 kommenttia:

 1. Voi kirva! En kyllä osaa antaa vinkkiä miten noista pääsisi eroon. Olen kans luullu, et ne tulevat puihin. Mutta ovatkin olleet koko talven piilossa? Omenapuun oksat on kauniita maljakossa. Ihan tuoksun vuoksi katkoin muutaman herukkapensaan oksan. Niissäkin on niin kesäinen tuoksu!

  VastaaPoista
 2. Empä oo miäkään kuullu, että ne elukat ois sielä jo valmiina! Voisko sillä laimennetulla mäntysaippualiuoksella suihkutella? Painepesurin saippuanpuhalluspuolella, jos on iso puu.
  En tiiä mitä viherpeukalot tästä vinkistä tuumaa. :D

  VastaaPoista
 3. Mullekin iski kirvat... Pääsin niistä eroon mäntysuopalioksella. Kannattaa siis ihmeessä kokeilla! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille ihanaiset!
  Mäntysuopa ja tolu on minullakin yleensä käytössä, varsinkin ruusut saavat sellaisen käsittelyn. No en tiedä miten omenapuu nyt sitten, kun se on vähä iso; saa mies hoidella sen.

  VastaaPoista
 5. Kirvat on ikäviä otuksia. Muistakaa hoitaa ja pitää hyvänä leppäkerttuja, ne tekevät selvää kirvoista. Jos piha siivotaan liian siistiksi syksyllä, leppiksille ei jää pesiä :)

  VastaaPoista
 6. Varjoyrtti ja myrtti:
  nuo tuota pihan siivoamis vaaraa ei meillä todellakaan ole:) En haravaan ole edes koskenut, paitsi nyt hiukan keväällä. Mistähän niitä leppiksiäkin sais, ne on ollu aina lemppareita, mutta eipä juuri näy.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!