11.7.2012

SaippuaaNäin kesällä on mukava tehdä saippuaa, kun vain pihalta haeskelee aineita ja keittää niistä teetä nesteeksi. Nyt nappasin iisoppia näihin. Muut aineet ovat oliivi-, rypsi,- manteli-, palmu,- kirsikansiemen öljy ja kookosrasva. En laittanut mitään hajuste tai väriaineita.

Teimme naapurin kanssa parit satsit saippuaa ja hän toi kukan; pionin pihamaaltaan pöytää koristamaan:)

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. En ole koskaan tehnyt saippuaa..

  VastaaPoista
 2. Kauniita saippuoita.
  On pitänyt jo aikaisemmin kysäistä. Voiko saippuaa valmistaa kotikonstein myös nestemäisenä.

  VastaaPoista
 3. Arleena:
  no ei ole minun tiedossani sellaista. Yleensäkin kun nestesaippuat sisältävät paljon vettä ja siten myös paljon säilöntäaineita.
  Mutta en todellakaan tiedä, joku kotikemisti varmaan osaisi paremmin vastata.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistäsi blogissani, tulin vastavierailulle :D. Tykkään matoistasi, ihanaa perinteistä ruusukasta, mutta myös modernimpaa. Tulen kurkkaamaan toistekin

  VastaaPoista
 5. Mitä kaikkea hait pihalta saippuantekoon?
  Arleena: Nestesaippuaa voi tehdä kotona kahdella eri tavalla. 1. tekee normaali palasaippuan jonka sitten raastaa ja liottaa kuumaan veteen. 2. käyttää kaaliumihydroksiidia lipeänä eikä natriumhydroksiidia.

  VastaaPoista
 6. Arvelinkin, että täältä saattaisi löytyä saippua-aiheisia kuulumisia :) Pääseekö saippuan kotikeittelijä miten suurilla välinehankinnoilla alkuun? Monta kertaa ollut mielessä kokeilla, etenkin kun viimeisen parin vuoden aikana ovat meillä kotona kaikki nestesaippuat vaihtuneet palasaippuaan. Mikäs sen upeampaa olisi, kun voisi itse valmistaa omat saippuansa juuri mieleisistään aineksista! Tässä olisi taas sellainen aihepiiri, johon olisi kiehtovaa upottautua!

  -Annukka

  VastaaPoista
 7. Tiinatei; tosiaan olet tervetullut toistekkin kurkkaamaan:)

  Krippu: tämä nestesaippuan teko oli minulle uusi juttu, enpä tiedäkkään tätä kalium.... juttua, jospa joskus siitäkin ottaisin selkoa:)

  Villikataja, nämähän saippuan tarvikkeet löytyvät aivan kotikeittiöstä, sauvasekoitin on hyvä apuväline ja myös lipeää tarvitaan:) ota vain yhteyttä niin mailailen kyllä tarkemmin:)

  VastaaPoista
 8. Talousvaaka on myös ehdoton väline saippuanteossa! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!