Siirry pääsisältöön

Persimonsaippuaa :)

Taisi tämä persimon päästä liian kypsäksi, no olisi ollut varmaan hyvän makuinen kylläkin, mutta teinpä siitä saippuaa. Taidan olla "hiukanhullukemisti", kun täytyy saippuaa kokeilla kaikesta. Mutta olipa jännä reaktio tulossa.

 Öljyt ja rasvat sulatin ja sekoitin. Persimonin soseutin ja lisäsin vettä, jotta sain tarpeeksi nestettä.
Lipeän kanssa kun pääsi kosketuksiin, niin muuttui aivan mustaksi aineet.

 Pelkäsin ylikuumenemista, persimon on aikas makea, mutta turhaan. Geelivaihe tuli ja meni aika nopeaan.
 Tänään  leikkasin, saippua oli oikein ihanan tuntuinen ja helppo tavisveitsellä leikata.

Väri on kaunis tumman ruskea. 

Kommentit

  1. Kauniin näköisiä ovat! Yllättävää tosiaan, että vetivät noin tummiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotin enemmän kyllä keltaista, mutta heti yllätyin. Jännä kokeilla mikä mitenkin käyttäytyy. Pihlajanmarjoista tuli myös tosi tummaa, oli ihan eri tuntuistakin. Vielä en ole niitä käyttänyt, mutta varmaan kohtapuoliin tulee nekin kokeiltua.

      Poista
  2. Jännä juttu kauniin ruskeita ovat:)

    VastaaPoista
  3. Ihan on saaristolaisleivän näköistä. Sopii hyvin jouluun, kun meillä on tapana silloin saaristolaisleipää tehdä. En ole kokeillut itse saippuan tekemistä. Näyttää mielenkiintoiselta.
    T. Maiju

    VastaaPoista
  4. Meilläkin tuppaavat persimonit usein ylikypsymään, en kai ole vielä riittävän tuttu sen kanssa. Kauniin suklaanruskeita saippuoita siitä sait - pitäisikös myös alkaa harrastaa saippuointia...!
    Onnellista Alkanutta Uutta Vuotta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Avokadon kuorilla värjäys

Keitin kuivattuja kuoria tunnin verran, kauniin punaruskea liemi tuli. Liemen ph oli voimakkaasti hapan, noin 4.       Lanka näytti liemessä oikein mukavan väriseltä, alunalla puretin ja tulos oli aivan jotain muuta. Keskimmäinen lanka on alunalla purettu, väri ei jäänyt laisinkaan kiinni lankaan, hailun keltainen jäi. Osan liemestä säästin ja laitoin liemeen soodaa joka nostaa liemen emäksisemmäksi. Puretin langan viinikivellä. Tulos punertava. Vaalea lanka on kuvassa vain vertailunvuoksi alkuperäisen värisenä.

Ystävyyden viestikapula

Sain Arleenalta , kiitos paljon, ystävyyden viestikapula-haasteen. Piti hieman mennä lapsuuden poluille muistelemaan. 1. Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin mikä sinusta tulee isona? Koulutoverini kirjaan taisin kirjoittaa opettaja. 2. Mitkä olivat lempisarjakuviasi ? Aku Ankkahan se oli. 3. Mitkä olivat lempipelejäsi ? Se oli jokin nappulapeli, en muista yhtään sen nimeä. Iso taiteltu paperi se oli ja noppaa siinä heitettiin ja liikuttiin sitten nopan näyttämä määrä eteen tai joskus taaksepäin. Afrikantähti oli myös. Ulkoleikeistä 10 tikkua laudalla oli mieluinen. 4. Mikä oli paras syntymäpäiväsi ja miksi? Tuotakaan en muista. Syntymäpäiviä kyllä vietettiin, ainakin tädin perhe tuli kylään. Kerran sain papiljotit, ne ovat jääneet mieleeni. 5. Mitä sellaista olisit ehdottomasti halunnut tehdä mitä et ole vielä tehnyt? Nyt ei tule mitään mieleen mitä olisin halunnut tehdä lapsena ja se olisi vielä tekemättä. 6. Mikä oli ensimmäinen lempiu...

Maitomerinovillalanka

Värjäsin maitovillalankaa mukavan punertavaksi.  Instan puolella jollekin tuli mieleen vesimelonisorbetti ja sehän sopiikin hyvin tälle värille nimeksi. Maito tuo kauniin kiilon ja värjäyksessä antaa hauskan efektin langoille. Lanka on siis 50% maidosta ja 50% merinovillasta valmistettua. Moni ihmetteleekin maitolankaa, että miten sitä ja kuinka sitä käytetään. Ullan neule verkkolehti sanoo asiasta näin: Jos laktoosi-intoleranssi vaivaa, niin ei tarvitse olla huolissaan. Vatsa kuplii tai on kuplimatta riippumatta siitä, mitä lanka sisältää. Jos taas kysymyksessä on oikea maitoallergia, IgE-välitteinen kaseiiniallergia, jonka lääkäri on todennut joko Prick-ihotestillä tai RAST-kokeella, maitolanka voi aiheuttaa oireita. Jos lanka kostuu vaikkapa syljen vaikutuksesta, siitä voi irrota pieniä määriä proteiinia. Se saattaa riittää allergisen reaktion heräämiseen. Maidon kaseiinille ja albumiinille allergisten kannattaa siis valita jokin toinen kuitu, niitä riittää ky...