29.6.2015

Mattopyykillä


Minulla on onneksi aika lyhyt matka mennä mattopyykille. Eilen sattui olemaan  niin hyvä ilma ja sainkin pari mattoa pestyä. Vielä olisi pesemättömiä jäljellä. Onhan kesää vielä jäljellä, mutta se niiden kuivuminen, no eiköhän sekin jotenki onnistu.

Oletko jo mattosi pessyt? Mikä on sinun tapasi pestä mattoja? Entä pesuaine, suositko mäntysuopaa vai jotain muuta.  Tiesitkö että jos käytät nestemäistä mäntysuopaa, se olisi reilusti laimennettava ennenkuin matolle sitä ruiskii.

10 kommenttia:

 1. Yleensä kuskaan matot pesulaan, joskus menen lähimmälle matonpesupaikalle. Käytän nestemäistä mäntysuopaa, mutta en tiennyt, että se pitäisi laimentaa. Nyt ajattelin kokeilla mattojen pesua pesurilla kotipihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella tapaa voi mattoja pestä, pesula taitaa olla helpoin. Pesurista on myös paljon apua, jos ei liian kovalla vesi tule ja että on jokin alusta missä pestä. Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Minäkään en tiennyt tuota mäntysuopajuttua! Tänä kesänä pesen mattoni "perinteisesti", eli mattojenpesupaikalla rannassa. Se on sitä "oikeaa" matonpesua minun mielestäni! =) Pari mökin pienenpientä matonpätkää olen vasta pessyt, niitä parempia kuivauskelejä odotellaan vielä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin radiosta joskus että mäntysuopaliuos on hyvä laimentaa, vesistöä ajatellen ja onhan mattokin helpompi huuhdeltava sen jälkeen. Itse tykkää kuitenkin palasaippuasta.

   Poista
 3. Onko palasaippuasi mäntysuopaa vai jotakin muuta. Olen kuullut että mäntysuopa haalistaa värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä mäntysuopaa, haalistamisesta en ole ennen kuullutkaan.

   Poista
 4. Hei! Kysyisin sinulta onko mattoni nyt mennyttä. Kävin nimittäin toissapäivänä mattopyykillä ja levitin pesun jälkeen ne tamppaustelineelle kuivumaan ja tietenkin alkoi satamaan. Heitin sitten kosteiden mattojen päälle muovin ja annoin olla siinä tähän päivään saakka koska sade jatkuu.
  Nyt kävin katsomassa mattoja ja totesin että niistä lähti melkoinen haju. Otin muovin pois ja nyt ne ovat tuolla vesisateessa. Kysynkin sinulta lähteekö haju koskaan pois ja menevätkö ne lopullisesti pilalle sateessa. Kyseessä siis kangaspuilla tehdyt räsymatot. Kiitos sinulle jos ehdit ja viitsit vastata.

  VastaaPoista
 5. Ei ole kokemusta tuommoisesta. Luulen kyllä että jos matot peset tai ainakin huuhtelet hyvin niin ei jäisi hajuhsittaa. Viimeiseen huuhteluveteen voisi lisätä lorauksen etikkaa.

  VastaaPoista
 6. Ei ole kokemusta tuommoisesta. Luulen kyllä että jos matot peset tai ainakin huuhtelet hyvin niin ei jäisi hajuhsittaa. Viimeiseen huuhteluveteen voisi lisätä lorauksen etikkaa.

  VastaaPoista
 7. Ei ole kokemusta tuommoisesta. Luulen kyllä että jos matot peset tai ainakin huuhtelet hyvin niin ei jäisi hajuhsittaa. Viimeiseen huuhteluveteen voisi lisätä lorauksen etikkaa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!