17.9.2017

Saippuapaketit


Olen kesällä tehnyt saippuaa ja nyt sunnuntaina innostuin askartelemaan pikku paketteja.


On nämä omatekemät vaan niin ihania. Tykkään käyttää ihan nassupesussa sekä suihku- ja saunasaippuana. Iho ei kuivu läheskään niin paljoa.


Tämä vaalea saippua on ohdakesaippuaa. Keittelin siis "teetä" ohdakkeista. Niitähän pihalla kasvaa riittämiin. Luin että takianinen on antibakteerinen ja sitä on käytetty iho-oireisiin. Ehkäpä ohdake on kanssa iholle hyvä.  Tummempi saippua on tehty maitohorsman kukkasista samalla tavoin.

 Nyt taas meitin perhe pysyy saippuassa jonkin aikaa. Mukava antaa lahjaksikin ystäville.

6 kommenttia:

 1. Kivoilta näyttävät! Ja olen samaa mieltä, itse tehty saippua peittoaa kaupan versiot milloin tahansa. ;) Edes kaupoista saatavat käsintehdyt eivät vedä vertoja omille. Kokeilepa seuraavan kerran maseroida ohdaketta myös käyttämääsi öljyyn, saattavat hyvät aineet ja vaikutukset säilyä paremmin saippuaan asti.

  Itse en ole ehtinyt tehdä saippuaa aikoihin, varastot alkavat olla loppu ja se kismittää kovin. :(

  VastaaPoista
 2. Ihailen suuresti ihmisiä, jotka tekevät käsillään kaikkea mahdollista. Koskaan en ole edes kokeillut saippuan tekemistä. Näyttävät ja varmasti tuntuvatkin iholla ihanilta. Aistikkaat pakkaukset. Hyvää viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vain. Joitakin juttuja on niin mukava tehdä, varsinkin kun niillä on käyttöä.

   Poista
 3. Ihania saippuoita. Luin kaikki postauksesi aiheesta. Sormet jo syyhyävät, haluan kokeilla. Olen joskus saanut ystäviltäni kotitekoista saippuaa ja se on ollut aivan ihanaa.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa puuhaa todella. Helppoakin tehdä tälläisia perussaippuoita. Monta vuotta olen jo niitä tehnyt ja käyttänyt. Seuraa aluksi vain ohjetta tarkkaan ja muutenkin huolellinen mittausten kanssa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!