5.6.2018

Kesähän se jo on!


Toukokuu oli aivan ihana. Ei juuri koneelle malttanut tulla.  Ainoastaan tärkeimmät hommat hoidin  pikaisesti. Facea ja Instaa tulee päiviteltyä useammin, niin blogi jää hiukan vähemmälle.

Olen värjäillyt lankoja ja saanut ihania värejä aikaan.  Mattojakin olen kutonut. Porissa kävin Kädentaitajien Minimessuilla ja Tampereella Tallipihalla Kevätriehassa ja Kesäkauden avajaisissa.  Ensi sunnuntaina 10.6. olen jälleen Tallipihalla. Siellä on Käsityömarkkinat, tule ihmeessä piipahtamaan ja moikkaamaan.


Kuvassa yllä on ohutta Kudon-maitomaissi lankaa. Väri on nimeltään Punainen hiekka. Tätä värjätessä mietin, onnistuukohan tämä ollenkaan. Sen verran oudot värit olivat värjätessä märkänä.  Lohdutin itseäni sillä, että voihan sen sitten uudelleen värjätä, jos siitä hirveän ruma tulee.
Siitä tulikin aivan ihana. Aloin heti neulomaan huivia ja laitan siitä päivitystä tänne, kunhan työ hieman  etenee.
Lanka on aika ohutta 2-säikeistä, niinkuin lace-vahvuus, 100 g = 600 m. Yksi vyyhti tuntuu riittävän vaikka mihin.


Tämä on samaa Kudon-maitomaissilaatua, hiukan vahvempaa, fingerin-vahvuus, 100 g = 400 m.
Lanka on valmistettu maidon proteiinista ja maissista. Tämä on aivan ihana lanka neulottaessa ja virkatessa. Tämä kestää hyvin pesut ja on erinomainen kesäkäyttöön.


Olen värjännyt myös silkkimerinovillalankoja. Ylläoleva vaalea lanka onnistui mielestäni erinomaisesti. Se löytyy verkkokaupasta nimellä Hiekkaranta. Hiukan on aina vaikea keksiä jokaiselle värille oma nimi, mutta eikös hiekkarannalla ole monia värejä, kuten tässä langassa?


Syntyi myös harmaata, sulassa sovussa eri harmaan sävyjä. Ylläolevassa kuvassa olevalle harmaalle löytyy myös yksiväristä harmaata kaveriksi.
Vahvuus on sama fingering eli 100 g = 400 m.
Kaikki ylläolevat langat löytyvät lankojeni verkkokaupasta.


1 kommentti:

  1. Maitomaissi on aika herkkua. Varmasti myös nuo muut kunhan pääsee kokeilemaan.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!