4.12.2019

Kahden villasukan tarina


Enpä ole ennen sukkia tehnyt. Nyt päätin opetella  Magic cast on -tekniikan. Sillä tekniikalla molemmat sukat valmistuvat yhtäaikaa, jolloin toinen ei jää tekemättä.  Tarvitset pitkät pyöröpuikot (80 - 100 cm) ja kaksi lankakerää. Sukat neulotaan yhtäaikaa kärjäestä alkaen.  Magic cast on -tekniikasta löytyy tietoa myös mm. Novita Knits -sivuilta.

Netin syövereistä löysin na-nanan blogin, jossa on hyvin kuvattu ja kerrottu sukkien neulominen.

Sukkien aloituksen tosin sain tehdä monta kertaa, ennen kuin se onnistui.  Neuloin no 3 pyöröpuikoilla. Parempi vaihtoehto olisi ollut  esim. 2,5 puikot, mutta kun niitä ei minulla ollut.


Ajattelin neuloa sukan vartta niin pitkäksi kuin lankaa riittää.  Käytössä oli 2 kpl 50 g keriä. Varresta tuli aika pitkä, mutta vieläkin jäi pikkunöttöset lankaa.

Sitten tulikin tenkkapoo varren päättelyssä. Koitin aluksi aivan tavallisesti löyhästi päätellä, mutta aina se vain jäi kiristämään. Onneksi olin juuri lainannut Ann Buddin Villasukkakirjan, jossa on ohje päättelyyn.
Juju on langankierrossa. Kuvassa langankierto näkyy oikean puoleisemmalla puikolla, keskimmäinen on langankierto.
Tee langankierto ja neulo seuraava silmukka ja nosta langankierto neulotun silmukan yli ja sen jälkeen jo neulottu silmukka yli.
Näin sain tehtyä joustavan päättelyn, eikä kiristänyt enää.


Sukista tuli minulle hiukan liian isot, mutta olen tyytyväinen tähän harjoitteluun.

Ihana lanka sukkiin

Näiden villasukkien lankana on KUDON Merino Sukkis.  Tämä on suunnilleen fingering-vahvuista, 350 m = 100 g.  Langassa on 20 % tenceliä vahvikkeena.  Tämä on ihanan pehmeä lanka moneen neuletyöhön.

Näitä lankoja on saatavilla pikkuisesta verkkopuodistani sekä Tampereelta Käsityökortteli - Kehräsaaren kaupasta.

Neulomisen iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!