2.1.2021

Vuosi2020

Heippa teille, melko pitkän tauon jälkeen! Kiitos kun tulit kuitenkin katsomaan kuulumisiani.

Meillä kaikilla oli varmaan monin tavoin erikoinen viime vuosi ja toivomme, että mokoma korona jäisi tänä vuonna jo taakse. Vaikkakin uskon, että se vielä monin tavoin vaikuttaa elämäämme pitkään.

Itselleni sattui peräti neljä muuttoa viime vuodelle ja siten oli melko raskas vuosi. 

Tammikuulla putiikkini muutti Elovainiolta Ylöjärven keskustaan. Se tuli monella tavoin yllätyksenä itselleni, ja myös Sikaihanan Kertulle. Tapasimme 2019 Kädentaitomessuilla, ja tuli juttua tilantarpeesta. Mieheni alkoi tehdä muuttoa toisiin tiloihin, joten minäkin tarvitsin sitten uudet tilat. Kertulla oli kiikarissa kiva liiketila, ja niin me lähdimme vuokraamaan sen puoliksi. Siitä enemmän juttua täällä.

Kuvassa meistä pieni esittely Ylöjärven Sanomissa 

Heti perään mieheni muuttikin toiseen halliin. Monenmoista tavaraa sielläkin ja myös minun tavaroita säilössä. 

Tuli kevät ja korona. Liike muuttui yhtäkkiä hiljaiseksi, kun kukaan ei liikkunut missään. Onneksi se pikkuhiljaa meni ohi ja jotenkin sitä kesä selvittiin. Kävi kuin kävikin asiakkaita, ja sain myös mattotilauksia.

Keväällä saimme oman kodin myytyä ja muutto oli edessä.  Kylläpä sitä tavaraa oli 20 vuoden aikana kertynyt, monesta tavarasta piti luopua. Onneksi löysimme kivan asunnon. Olikin hauska sattuma, sillä muutimme tasan 40 vuotta sitten aivan lähelle nykyistä kotia. 


Parvekkeella tein kesän minivyyhtejä joululankakalenteriin.

Sitten aloin miettimään, että onkohan uuden kodin lähellä  mitään paikkaa, jossa voisi pitää käsityöiltoja. Otin yhteyttä Sisustus Severiinaan, kun muistin, että hän on ollut joskus näillä paikkeilla. Mutta eipä hän ollut enää. Hän kertoikin, että hakee myös uutta paikkaa ja neuvottelee Rientolan vanhan navetan vuokraamisesta. Se olisi hälle yksin ehkä liian suuri, ja hän kysyi, tulisinko hänen kanssaan siihen.

Ja tottahan toki suostuin ja innostuin.  Putiikki olisi kilsan päästä kotoa, tunnelmallisessa, vanhassa miljöössä.

Tältä näytti tila navetalla kun ensimmäisen kerran kävin katsomassa. Siellä oli Rientolan puutyöpaja.


Meillä hulppea sisäänkäynti, tornien välisestä ovesta sisään vain.  Birger Federleyn suunnittema navetta on noin sata vuotias ja se on tunnettu mahtipontisista torneistaan. Navetassa oli karjaa aina 1957 vuoteen asti. Sen jälkeen siellä oli palokunta. Nyt sitä kunnostetaan moneen käyttötarkoitukseen. 

Nyt vielä remonttihommat jatkuu, vaikkakin olimme jo muutaman viikon auki joulukuussa.

Oikein hyvää uutta vuotta 2021! Tule vierailulle Lielahteen ja seuraamaan blogia, mitä kaikkea täällä putiikilla tapahtuu.

Meidät löytyy myös facebookista ja  instagramista 


1 kommentti:

  1. Viime vuosi oli kyllä monelle aika rankkaa aikaa, erityisesti meille yrittäjille. Itsekin täällä Pirkanmaalla olin optimistinen ja uskoin koronan olevan ohi jo kesän lopulla, mutta toisin kävi. Kiva, että löysitte yhteiset liiketilat, tuo navettamiljöö on kyllä upea!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!