8.11.2008

Kankaanpainanta harjoittelua


Nyt saan käsityötaide opinnoista muutamia kuvia laitettua blogiin. Meillä on ollut kankaanpainantaa ja nämä kuvat ovat nyt eri tekniikoista kokeiluja.

Tässä on pellavakangasta värjätty aaltopahvin päältä siveltimellä eri väreillä ja omenaa käytetty leimasimena. Tästä tuli mielestäni erittäin kaunis juttu.


Vaahteran lehti tässä ollut leimasimena. Tässä ihanat värit mielestäni.Näissä on kankaalle levitetty vehnäjauhomössöä ja päältä värjätty. Sitten


vehnäjauho on pesty pois ja tämän näköisiä kuviota tuli, muistuttaa marmoripintaa.Vähän on vielä päälle väriä ruiskutettu. Aikas jännän näköistä.


Tässä ihan leimasin harjoittelua omatekemällä palasella. Kankaan pohja maalattu kuplamuovin päältä.Tähän kankaaseen laitoin kaurapuuroa kuivumaan sydämen muotoon ja sen reunoille vielä astianpesuainetta pullosta ja sitten maalasin pensselillä koko kankaan.


Ja tämmöinen paljastui kun pesin kaurapuuron pois. Fairy kokeilu näkyy sydämen reunoilla. Tämäkin oli hauska kokeilu, voisi kokeilla joskus johonkin oikeaan työhönkin.

18 kommenttia:

 1. Kivat hommelit sinulla siellä menossa, kun saa väreillä leikkiä. Mielenkiintoisia kuvioita on syntynyt. Tuo taikinointi kuullosti aika erikoiselta uutuudelta kankaanpainannassa tai värjäyksessä.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisia juttuja olet kokeillut, kaikenmoiset puurohommat ym. Omenasta tuli hauskat leimasinkuvat samoin vaahteran lehdessä hienot värit.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita värjäysjälkiä, eniten tykkään vaahteranlehdestä ja tuosta kaurapuurojäljestä. Kiinnostaisi käydäkin joku vastaava kurssi.

  VastaaPoista
 4. Tosi hauskan näköisiä juttuja tulee ja tuo vaahteranlehti on väreiltääkin niin syksyisen kaunis:)

  VastaaPoista
 5. Olipa hauskoja kokeiluja ja lopputulosta oli varmaan jännä odottaa. Minä pidän myös tuosta vaahteranlehdestä erityisesti.

  VastaaPoista
 6. Kauniita värjäyksiä, nuo oranssit värjäykset ovat mieleisiäni.Olen kokeillut joskus taikinavärjäystä. Nuo jäiset ikkunakuvatkin tuolla aiemmin ovat ihastuttavat.kiva uusi blogi sinulla.Pitää vaihtaa linkkikin uuteen, ettei mene tuon vanhan kautta.

  VastaaPoista
 7. Hienoja harjoituksia. Tykkäsin erityisesti omenasta ja vaahteranlehdestä. Puuron kanssa painanta kuulostaa sotkuiselta. :D

  VastaaPoista
 8. Kauniita ja takuulla mielenkiintoisia kokeiluja, sormet alkoi syyhytä!

  VastaaPoista
 9. Siis minä ite: Kiitokset noista kommenteista.
  Nna: ei tuon puuron kanssa ole ollenkaan sotkemista. Puuro vain levitetään kankaalle ja annetaan sen kuivua hyvin siihen. Sillä ei siis paineta.

  VastaaPoista
 10. Upeaa jälkeä kaikissa! Eipä uskoisi, että kaurapuuroakin voi käyttää kankaan maalaamisessa :)

  VastaaPoista
 11. Vehnäjauhomössö ja marmoroitu lopputulos ja sitten vielä tuo kaurapuuro sydän, en oo moisista ikinä kuullut, vaikka paljon olen harrastanut erilaista kankaan ym värjäystä ja painantaa. Mielenkiintoista.
  Missä oppilaitoksessa noita opintoja käyt?

  VastaaPoista
 12. Hienoja ja upeita värejä ja kuvioita olet kankaalle saanut. Se taitaa olla helppoa kun osaa!

  Katselin noita valokuvia kankaalle- juttuja. Voi kun niitä joskus oppis tekemään!

  Minäkin tykkään kuvata, kamera on aina käytössä. Nuo sinun kuurakukat ovat upeita. :-)

  VastaaPoista
 13. Kiitokse Palaga vierailusta :)

  Leena: käyn Ylöjärven työväenopistossa käsityötaiteen perusopintoja (3 v. kestävät). Ennen en olekaan harrastelut kankaan painantaa ja minulle kaikki aivan uutta, mutta on tosi kiva juttu.

  Marleena: tuota valokuvaa kankaalle en ole koskaan kokeillut, senkin kun jossain voisi kokeilla.

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoista. Kauniita olet onnistunut saamaan, ihan taidetta. Oletko kokeillut koskaan karkealla suolalla, silkkimaalaukseen sitä usein käytetään, minäkin olen muutaman huivin tehnyt. Vähän olen niitä kyllä käyttänyt. Laitan joku päivä näytille.

  VastaaPoista
 15. Sisko: en ole silkkimaalaustakaan kokeillut. Tämä kankaanpainanta on minulle aivan uutta juttua. Suolaa en ole käyttänyt, on kaikkea kivaa vielä paljon, mitä kantsiikin kokeilla:)

  VastaaPoista
 16. Voi miten hauskoja asioita olet päässyt oppimaan. Onnea vaan!

  VastaaPoista
 17. Kiitos kommentistasi vuodatuksen sivulla.Minua kiinnostaa käymäsi taiteen oppilaitos, mikä, missä ja pituus.Saman suuntaisia asioita olin harjoittelemassa Piippolan käsi-ja taideteollisessa oppilaitoksessa joitakin vuosia taaksepäin.Mielenkiintoiset sivut sinulla.Laitanpa osoitteen muistiin.

  VastaaPoista
 18. Kiva kun tulit vierailulle Marja-Leena. Käyn Ylöjärven työväenopiston käsityön taiteen perusopintoja, 3vuotta kestää.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!