22.4.2013

Koiruli-leikkaus


Olen pitkään jahkaillut Helmi 8v, sterilisaatiosta, jolla ehkäisisi kohtutulehdusta. Lillihän sen sairasti vanhoilla päivillään ja hyvin siitä parani. Mutta olisihan se helpompi homma jos koira olisi terve.
Leikkaus kannattaa ajoittaa juoksujen puoliväliin, joten nyt olisi hyvä aika se tehdä.Tänään homma hoidettiin. Hyvä mieli tuli,  että päädyin leikkaukseen. Kohtuun olikin kertynyt nestettä (hydrometra), joten leikkaus olisi ollut joka tapauksessa lähiaikoina. Kuvissa Helmi vielä lääkityksen alaisena aivan tokkurassa. 

9 kommenttia:

 1. Voi Helmiä,tovotaan että paranee pian:)

  VastaaPoista
 2. Pikaisia paranemisia Helmille! Meilläkin mietitään että pitäisikö koira leikkauttaa. Sillä alkoi juuri juoksut ja housujen pitäminen on koiralle todella tuskaista. Ja kun neidin juoksut kestävät viitisen viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Toipumisia, kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 4. Luulenpa et ratkaisu oli erittäin hyvä Helmin kannalta. meilläkin mietittiin oman Helmimme sterilisaatiota, sit isäntä halus pennuttaa viime juoksusta, valeraskaus. Nyt asia on jotenkin jäänyt kaiken muun alle vähän unholaan. uusi juoksu olis alkamas noin kuukauden päästä. kirjoitit et paras ajankohta leikata juoksujen pulolivälis, silloin seuraava ajankohta olis syyskesästä?
  rapsutukset Helmillesi:))
  ps raitalankasi onnistuneet hyvin, muutenkin sinulla on kauniita lankoja

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista Helmelle :)

  -Lilli-

  VastaaPoista
 6. Rapsutuksia Helmelle! Taitaa olla paljon juoksuaikaisia narttuja näihin aikoihin, kun meidän Karvakuono tykkäisi enemmän haistella kuin lenkkeillä. Sterilisaatio helpottaa urostenkin elämää ;)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti Helmin toipuminen meni hyvin! Minäkin olen harkinnut kohdunpoistoa meidän nuorelle neidille (kohta kaksivuotias). En ole saanut sitä vielä aikaiseksi. Kohtutulehdus tuntuu olevan yleinen vaiva vanhoilla nartuilla.

  VastaaPoista
 8. Pikaista paranemista Helmille!

  VastaaPoista
 9. Toipumista Helmille, niin oli lutunen piski, että sydämeen sattui.. itse päädyin aikoinaan Likan kanssa aika paljon isompaan leikkaukseen, tosin eri syystä, mutta sen jälkeen tuli tosi kopsakka koira ilman turhia vaivoja ja vuotoja.

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita!